Twee Amsterdammers vast voor vuurwapenbezit

donderdag 24 november 2016

Rotterdam - Agenten die een kijkje kwamen bij een melding van een ruzie in de Jacob Catsstraat troffen meer aan dan de ruziemakers: een vuurwapen en twee pakketten met daar in mogelijk drugs.

Twee mannen hadden woensdagavond rond 23.15 uur in een in de Jacob Catsstraat geparkeerde auto zo’n ruzie dat omstanders de politie belden. Bij de controle van de twee vonden agenten in de onderbroek van één van de mannen een vuurwapen.Er lagen ook twee bruine pakketten in de auto. Tests zullen uitwijzen of het om drugs gaat. De verdachten, Amsterdammers van 18 en 24 jaar zitten vast.

 

De politiemensen maakten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Daarbij richten agenten hun wapen op de verdachte. Deze heeft immers mogelijk ook een wapen dat levensgevaarlijk is voor de agenten en de omstanders. Dit jaar namen agenten in de regio Rotterdam al meerdere (nep)wapens in beslag. Zie hier een fil over een BGTV: https://www.youtube.com/watch?v=zUvR_MYFINM

Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hoger straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daad-werkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam