Politie in Delfshaven trapt Donkere Dagen offensief af met roti en een goed gesprek

woensdag 25 oktober 2017

Rotterdam - Met roti en een goed gesprek kreeg het Donkere Dagen Offensief op 24 oktober een warme start. Zestig agenten gingen op de derde Blauwe Dag in Delfshaven de straat op om aandacht te vragen voor preventie tijdens de donkere dagen die herfst en winter met zich mee brengen. Tussendoor werden ze door buurtbewoners ontvangen in het Huis van Schiemond om aan te schuiven voor een heerlijke roti-maaltijd. De bewoners in dit wijkcentrum leveren en verkopen maaltijden om andere activiteiten die bijdragen aan de (sociale) veiligheid in de wijk te kunnen organiseren.

Hoe houd ik het veilig

De politie zocht deze dag actief de verbinding met de bewoners en winkeliers om in gesprek te gaan over preventie tijdens de donkere dagen. Circa 30 agenten spraken in de winkelstraten met nieuwe en bestaande ondernemers en bewoners. Als het weer sneller donker wordt, is er vaak een toename in overvallen op winkels, straatroven en inbraken. De politie kijkt samen met de mensen in de wijk welke preventiemaatregelen men zelf kan nemen.

Resultaten controles

Naast de goede gesprekken en het heerlijke eten waren de agenten natuurlijk ook om te handhaven. Zo was er een uitgebreide verkeerscontrole op het Heemraadsplein en werd er preventief gefouilleerd. Hierbij zijn 7 mensen aangehouden en 54 bekeuringen uitgeschreven. Bij de aanhoudingen vonden agenten diverse wapens  zoals messen, een taser, een ploertendoder en traangas. Hiervoor zijn vier mannen aangehouden.   Daarnaast  is een man aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. In zijn sokken vonden agenten een aantal zakjes met cocaïne. Een andere man vond het nodig om een agent te beledigen en twee mannen begonnen een vechtpartij. Ook deze mannen zijn aangehouden voor respectievelijk belediging en mishandeling.

Blauwe dag

Dit is de derde Blauwe Dag dit jaar in Delfshaven. Op deze speciaal georganiseerde dagen wil de politie benadrukken dat zij er is voor haar burgers en de veiligheid.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam