Moord op Zeki Yumusak uitgebreid in Opsporing Verzocht

vrijdag 15 september 2017

Rotterdam - Wie weet er meer over de moord op Zeki Yumusak? Dat is de belangrijkste vraag die de politie stelt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht op dinsdag 19 september. De 41-jarige Zeki Yumusak kwam in de nacht van 25 op 26 juli rond middernacht om het leven toen een nog onbekende man hem dood schoot. Het slachtoffer zat in zijn auto die geparkeerd stond op de Langenhorst in Rotterdam-Zuid.

De politie startte direct een groot onderzoek, maar tot op heden zijn er geen verdachten aangehouden. In de uitzending van aanstaande dinsdag is een reconstructie te zien van de laatste dag van Zeki Yumusak. Hij bezoekt een Blokker en gaat ’s avonds naar voetbalvereniging Kocatepe aan de Oldegaarde in Rotterdam. Nadat iemand het slachtoffer daar belde reed hij in zijn auto naar de Langenhorst. Daar wordt Yumusak, vermoedelijk net na middernacht, doodgeschoten door een nog onbekende dader. 

In dezelfde nacht vliegen er ook twee auto’s in brand. Allereerst was dat om 01.30 uur een grijze BMW die stond geparkeerd aan de Tweebosstraat. Die auto is op 23 juni gestolen vanaf het Vliekplein in Rotterdam. De tweede auto is een Toyota Auris met valse kentekenplaten. Deze auto stond rond 03.50 uur in brand op de Rijnauwenstraat in ’s-Gravenhage. Ook de Toyota bleek gestolen, al op 12 juni in Oegstgeest. Op camerabeelden is te zien dat deze auto in de bewuste nacht van 25 op 26 juli naar het voertuig van het slachtoffer rijdt en hierna weer wegrijdt via de Bredevoorde. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de voertuigen bij de moord en hoopt dat getuigen, die deze twee auto’s hebben gezien in de periode tussen het stelen en het aantreffen van de auto’s, meer informatie kunnen geven.

Verder zoekt de politie getuigen die in de buurt van de Langenhorst waren. Weet u meer? Belt u met de opsporingstiplijn of neem voor een vertrouwelijk gesprek contact op met Meld Misdaad Anoniem. De uitzending van Opsporing Verzocht begint op 19 september om 20.30 uur op NPO 1

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam