Klachten leidden tot actie politie

dinsdag 7 november 2017

Rotterdam - Maandag 6 november is op de Laan op Zuid een uitgebreide verkeersactie gehouden, na klachten van omwonenden. De overlast bestaat voornamelijk uit het stelselmatig op het fietspad rijden door bromfietsen, terwijl zij op de rijbaan horen. Ook wordt er geklaagd over de snelheden waarmee gereden wordt.

De actie werd uitgevoerd tussen 07.30 en 09.30 uur en bleek niet voor niets. Buiten het feit dat diverse brommerrijders werden gewezen op hun ‘plaats op de weg’, werden ook nog diverse bekeuringen gegeven. Negen daarvan waren voor  het feit dat de bestuurders op een bromfiets reden terwijl die niet gekeurd was. Ook reden er twee zonder rijbewijs en één van de brommers was technisch niet in orde.Met een gestolen fiets een ‘wheelie’ maken is niet slim. Zeker niet als er agenten in de buurt zijn. Een 16 jarige Rotterdammer beproefde toch zijn geluk en kwam bedrogen uit. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daarbij werkte hij de agenten behoorlijk tegen,  maar dat heeft hem uiteraard niet geholpen.Er was nog iemand die de normale omgangsvormen niet helemaal snapte. Bij de controle gooide hij de sleutel van zijn snorfiets weg. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en de snorfiets had mogelijk een te hoge constructie snelheid. Hij werd in beslag genomen.Uit de resultaten blijkt dat er voldoende reden is om de controle in de nabije toekomst nog een aantal keer te herhalen.

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam