Inbreker valt door de mand door inzet lokauto

woensdag 14 december 2016

Rotterdam - Politieagenten hielden maandagavond 12 december na een korte achtervolging een man aan op de Stadionweg voor diefstal uit een auto. De 26-jarige Rotterdammer wist niet dat hij navigatie-apparatuur uit een lokauto van de politie stal.

De lokauto stond geparkeerd in Barendrecht vanwege auto-inbraken van de laatste tijd. En met succes. Nadat in de auto was ingebroken, werden politiemensen gealarmeerd. De buit bestond uit navigatie-apparatuur. De politie begon een onderzoek en kwam uit bij de Rotterdammer. Agenten zagen de verdachte in zijn eigen auto stappen en wegrijden bij zijn eigen woning. Hij negeerde vervolgens een stopteken van de politie.

Tijdens de achtervolging tikten politiewagens het voertuig van de Rotterdammer een paar keer aan. Twee fietsers moesten nog wegspringen voor de auto van de Rotterdammer maar ze raakten niet gewond. Uiteindelijk botste de 26-jarige op de Stadionweg tegen een paal op de trambaan. Agenten hielden hem hierna aan. De gestolen apparatuur is teruggevonden bij de verdachte. De politie onderzoekt of de Rotterdammer betrokken is bij andere auto-inbraken.

Negen tips om diefstal te voorkomen:

1. Laat geen geld, laptops of andere dure spullen in uw auto liggen. Kunt u niet anders? Zorg dan dat een dief ze van buitenaf niet kan zien.

2. Haal dure spullen uit uw handschoenenkastje en zet het open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.

3. Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten. Denkt u ook aan het wissen van de afdruk van de zuignap.

4. Laat u toch apparaten in de auto liggen? Doe dan de Bluetooth-functie uit! Anders weten dieven meteen dat er apparaten in uw auto liggen. Ze kunnen de Bluetooth-signalen namelijk buiten uw auto opmerken.

5. Haal de sleutel uit het contact. Zorg dat de ramen dicht zijn en doe de deuren en de kofferbak op slot.

6. Parkeer uw auto op een plek met veel licht, waar veel mensen komen. Daar houden dieven niet van.

7. Let op uw autosleutels. Laat ze niet in uw jas zitten als u die ophangt. Laat ze niet in de kleedkamer als u gaat sporten.

8. Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.

9. Doe het stuurslot op uw stuur.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam