Egyptenaar opgelicht op Eendrachtsplein Rotterdam

maandag 5 december 2016

Rotterdam - Een 51-jarige Egyptenaar is zondagmiddag op het Rotterdamse Eendrachtsplein geld afhandig gemaakt door drie mannen die hem vertelden van de politie te zijn.

De man, een toerist die net vanaf Schiphol op Rotterdam Centraal was aangekomen,  werd op het Eendrachtsplein aangesproken door twee mannen. Die lieten hem iets van een pas  zien waarmee ze hem overbluften. Hij dacht met agenten van doen te hebben.

Ze kregen hem zo ver zijn portemonnee te pakken en namen het geld weg zonder dat hij dit bemerkte. De mannen liepen weg en een minuut of wat later zag de man dat hij zijn geld kwijt was. Het slachtoffer zegt dat het gaat om verschillende valuta met een omgerekende waarde van enkele duizenden euro’s . Hij heeft het vermoeden dat een man die hem een minuut voor het incident de weg vroeg en vervolgens wegliep met dit alles te maken heeft. 

Het slachtoffer beschreef de twee mannen die zich voor agenten uitgaven als volgt: 

- Allebei blanke mannen, tussen de 1.80 en 1.85 meter,

- allebei bruin kort haar

- Droegen een bruine jas

- beiden een spijkerbroek

- Eén verdachte droeg een schoudertas

Die omschrijving is summier, maar denkt u de twee mannen en het slachtoffer op het Eendrachtsplein te hebben gezien. Bel dan de politie op 0900-8844.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam