Donderdag in Bureau Rijnmond

woensdag 30 november 2016

Rotterdam - Donderdag 01 december zendt TV Rijnmond opnieuw ‘Bureau Rijnmond’ uit, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. In deze aflevering vraagt de politie uw aandacht voor zes zaken en hoopt dat de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ kan helpen bij het oplossen van deze misdrijven.

In deze aflevering drie overvallen in Leerdam over een periode van ongeveer anderhalf jaar, onder andere op een tankstation en een cafetaria. Ondanks het feit dat deze overvallen al even geleden zijn, zet de politie alles op alles om deze zaken op te lossen. De kijker van Bureau Rijnmond kan daarbij helpen.

Via Facebook werd een oproep gedaan aan jongeren om zich massaal te verzamelen op zaterdag 12 november op het Zuidplein. Met als doel zwaar vuurwerk afsteken. De politie kreeg hier lucht van en heeft de plaatser van het bericht gevraagd het bericht te verwijderen. Ondanks het ingrijpen verzamelden zich ongeveer 40 jongeren op het Zuidplein om zwaar illegaal vuurwerk af te steken. Ook is geprobeerd een vuurwerkbom tot ontploffing te brengen. De politie is op zoek naar degene die de vuurwerkbom heeft gemaakt, heeft geplaatst en heeft geprobeerd aan te steken.

Chi Yin Luong, roepnaam John, uit Maassluis werd maandagochtend 21 november vlakbij treinstation Maassluis-West aangetroffen. Een treinmachinist zag zijn lichaam naast het spoor liggen. John is door ernstig letsel aan zijn hoofd om het leven gekomen. Wat er precies aan vooraf is gegaan, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt alle mogelijke scenario’s, van ongeval tot misdrijf. Om helder te krijgen wat er de laatste momenten van het leven van John is gebeurd, is een team rechercheurs een onderzoek gestart.

In verschillende zaken zijn sieraden aangetroffen die de politie probeert bij de eigenaar ‘terug te brengen’.

Een vrouw , die aan pinnen was bij een geldautomaat van de ABN Amro aan de Lenteakker, werd tijdens het pinnen beetgepakt en opzij geduwd waarna de dader het geld uit de automaat griste. Er zijn beelden van de berover.

Woensdagavond 23 november jl, even na 19.00 uur is een vrouw op de parkeerplaats aan de Bokelweg in Schiedam slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De politie is op zoek naar de drie daders en naar specifieke getuigen.

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam