Controle automobilist levert hennepkwekerij op

donderdag 29 december 2016

Rotterdam - Criminaliteit is vaak onzichtbaar, maar wie er oog voor heeft komt toch tot mooie resultaten. De controle van een automobilist op de Maasboulevard leverde donderdagavond uiteindelijk een hennepkwekerij op. Hoog verscholen in een woontoren in Rotterdam Centrum.

Een in een auto surveillerende agent zag een auto opvallend rijgedrag vertonen op de Maasboulevard. Hij trok het kenteken na en zag dat de bestuurder van de auto al vaker opviel en was gecontroleerd. De agenten hadden keer op keer geen goed gevoel bij de man, maar ook geen juridische mogelijkheden om door te stappen.

De agent vroeg assistentie van collega’s in een ander voertuig. Toen die bij hem reden gaf hij de automobilist een stopteken. De 37-jarige Macedonier man stopte hoogstens niet. De agenten in de twee auto’s dwongen de man vervolgens naar de rechterkant van de weg door voor en links van hem te rijden. Hierdoor kon hij niet anders dan stoppen.

Op een aantal vragen gaf hij aantoonbaar leugenachtige antwoorden. In de auto vonden agenten bovendien wat spullen die drugshandelaren nogal eens in bezit hebben. Dit alles bij elkaar optellend deed de agenten met een officier van justitie bellen. Die gaf toestemming de man aan te houden als verdachte van drugshandel.

De man stond niet ingeschreven in Nederland (en het kenteken van de auto was Brits). De agenten hadden wel het vermoeden dat hij in Nederland woonde en gingen puzzelen. Dat onderzoek bracht de agenten op het spoor van een appartement in een duur complex in het Rotterdamse centrum. Het is bekend dat het duurdere segment woontorens in het Rotterdamse centrum nogal eens wordt gebruikt door criminelen aangezien deze woontorens een grote mate van anonimiteit geven. Bij invallen bij die criminelen worden bovengemiddeld vaak grote geldbedragen of verdovende middelen gevonden.

Aangekomen bij het appartement in de Wijnhaven deed niemand open. Er werd een slotenmaker ter plaatse geroepen. Die opende de deur. In de woning was een professioneel ingerichte kleine hennepkwekerij in werking. Het pand leek daarnaast een soort safe house (schuilplaats voor wie onder de radar van de politie wil blijven). Én er was nog iemand in het appartement. Een 39-jarige Serviër, ook hij werd aangehouden. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam