Rotterdam | straatinfo

schietpartij politie meldingen

Tweede voortvluchtige verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident Rotterdam

schietpartij

Rotterdam - De Franse politie heeft zondagavond een 24-jarige man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond voor een onderzoek in Nederland. De verdachte is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 21-jarige Parsa Maboud. Hij kwam op 28 mei om het leven bij een schietincident op de Paardebloem in Rotterdam. Het is de tweede arrestatie in het onderzoek.

De identiteit van de verdachte was al snel bekend, maar tijdens het onderzoek bleek hij te zijn gevlucht. Daarom werd hij internationaal gesignaleerd, wat zondag 17 september leidde tot zijn arrestatie. De overlevering van de 24-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel is in gang gezet.

Schietincident

De eerste meldingen van het schietincident kwamen 28 mei rond kwart over tien bij de politiemeldkamer binnen. Hulpdiensten waren er snel en troffen op de oprit van een woning aan de Paardebloem een slachtoffer aan. Hulp mocht niet meer baten, de 21-jarige Parsa was reeds overleden aan zijn verwondingen.

De politie zette direct een zoekactie op in de buurt van het incident maar de daders werden niet meer gevonden. Wel troffen agenten een lege vluchtauto aan op de Zernikeplaats. De auto was beschadigd omdat de bestuurder tijdens zijn vlucht op de Wasbloem een schuurtje had geramd.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto gehuurd was. Dat leidde al snel naar de identiteit van een van de twee verdachten. Onderzoek aan de auto leidde tot de tweede verdachte. Op 28 juni werd de eerste arrestatie verricht in Hongarije. Deze 24-jarige Rotterdammer is inmiddels in Nederland en zit nog steeds vast.

Soortgelijke berichten

Onderzoek naar dodelijk schietincident
Venlo

Verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident
Spijkenisse

Verdachte dodelijk schietincident Faustdreef aangehouden
Utrecht

Onderzoek naar dodelijk schietincident: update
Zaandam

Snelle aanhouding na dodelijk schietincident
Amsterdam

Dodelijk slachtoffer schietincident De Meern
De Meern

Dodelijk schietincident Amsterdam Zuidoost in Opsporing Verzocht
Amsterdam

Politie zoekt getuigen dodelijk schietincident Willem Schermerhornstraat
Amsterdam

Politie houdt man aan in onderzoek dodelijk schietincident Schiedam
Schiedam

Vervolgonderzoek dodelijk schietincident Venlo
Venlo

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio