Grootschalig onderzoeksteam arresteert drie mannen voor schietincident Wieldrechtstraat

maandag 12 december 2016

Rotterdam - Dit weekend hield het arrestatieteam drie mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Wieldrechtstraat. Daarbij raakte vrijdagochtend 9 december een 25-jarige Rotterdammer gewond aan zijn hoofd en bovenlichaam. Dit schietincident was voor de politie eenheid Rotterdam aanleiding om een grootschalig onderzoek op te starten. Het team van zo’n twintig rechercheurs onderzoekt de recente schietincidenten in Rotterdam.

Vrijdagochtend 9 december kreeg de politie de melding dat er werd geschoten in een portiek aan de Wieldrechtstraat in Rotterdam. Een aantal mannen zou vervolgens zijn weggereden in een auto. Agenten waren er snel en vonden inderdaad inslagen van kogels. Kort daarna meldde zich een slachtoffer op een politiebureau in Rotterdam. Hij vertelde dat hij was bedreigd met een vuurwapen en op zijn hoofd was geslagen. De ambulance nam hem mee naar het ziekenhuis voor de behandeling aan zijn hoofdwond en voor nadere controle. Uit die controle bleek dat de 25-jarige Rotterdammer een kogel in zijn bovenlichaam had.

Het afgelopen weekend ging het onderzoeksteam voortvarend te werk. In totaal hield het arrestatieteam dit weekend drie personen aan. Twee mannen van 22 en 25 werden aangehouden in Berg en Terblijt. De derde arrestant, een 23-jarige Rotterdammer, werd in zijn woonplaats gearresteerd. Bij de arrestaties trof de politie een vuurwapen aan. Dit is in beslag genomen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie vermoedt dat er verbanden zijn tussen verschillende schietincidenten die dit jaar hebben plaatsgevonden in Rotterdam. Verder onderzoek moet dit uitwijzen. Heeft u informatie over een recent schietincident in Rotterdam Zuid? Neemt u dan contact op met de politie via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.

De recente schietpartijen in Rotterdam Zuid zijn voor de politie reden om een grootschalig onderzoek op te starten. “Het kan niet zo zijn dat deze schietincidenten het Rotterdamse straatbeeld op Zuid gaan bepalen. We gaan achterhalen wie erachter zitten. Ook pakken we door op illegaal wapenbezit. Koste wat het kost willen we voorkomen dat er straks (onschuldige) slachtoffers vallen. De inwoners kunnen op ons rekenen," aldus Frank Paauw.

Een van de initiatieven van de politie in Rotterdam is Criminal Minds. In de strijd tegen vuurwapenbezit is de politie continu op zoek naar de meest effectieve en nieuwe manieren om het bezit én gebruik van wapens aan te pakken. Daarom vraagt de politie aan inwoners om mee te denken. Maar nu niet vanuit zichzelf, maar door zich te verplaatsen in een crimineel. Door anders te denken. Lees meer! https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/5/07---criminal-minds.html

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam