Rotterdam | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Twee verdachten gearresteerd voor gewelddadige beroving Vlietlaan

dinsdag 24 februari 2015 overval / beroving

Rotterdam - De Roemeense politie heeft maandag twee verdachten aangehouden die internationaal gesignaleerd stonden voor de gewelddadige beroving van de inmiddels 63 - jarige Patty Kengthanyakarn. Het slachtoffer raakte vorig jaar levensgevaarlijk gewond toen zij op de Vlietlaan in Rotterdam van haar gouden ketting werd beroofd en enkele meters met een wegrijdende auto werd meegesleurd.

Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdagmiddag 15 oktober 2014 naar de AlbertHeijn aan de Vlietlaan om boodschappen te doen. Daar spraken de inzittenden vaneen zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken, het slachtoffer op straat aan.Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte n van de vierinzittenden de gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De autoreed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werdmeegesleurd. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en tot op de dag vanvandaag ondervindt zij de gevolgen van deze gewelddadige beroving.

De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek en deed diversegetuigenoproepen via (social) media, stoepborden en flyeracties. Ook hetprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de beroving.

De auto werd snel teruggevonden op het Noordeinde in Rotterdam. Ook werd meerbekend over de vluchtroute van de daders. Er vond minutieus vervolgonderzoekplaats naar de goederen die in de auto werden aangetroffen. Dit leidde nauitgebreid recherchewerk tot de identiteit van de vier verdachten. Omdat werdvermoed dat zij Nederland hadden verlaten en een zwervend bestaan in Europaleidden, werden zij internationaal gesignaleerd.

Het rechercheteam zocht de samenwerking met de politie in Roemenie, op zoeknaar de verblijfplaats van de verdachten. Dat werd bemoeilijkt vanwege hetzwervend bestaan van de verdachten. Afgelopen maandagmiddag werd hunverblijfplaats achterhaald en konden de verdachten worden aangehouden. Het gaatom een 34-jarige man uit Roemenie en een 29-jarige vrouw uit Roemenie . HetOpenbaar Ministerie gaat om overlevering van de verdachten vragen.

Soortgelijke berichten

Laatste voortvluchtige verdachte beroving Vlietlaan ook aangehouden
Rotterdam donderdag 07 mei 2015

Derde aanhouding voor gewelddadige beroving Vlietlaan
Rotterdam woensdag 06 mei 2015

Verdachten gewelddadige beroving Vlietlaan in Nederland in bewaring gesteld
Rotterdam vrijdag 13 maart 2015

Vrouw nog steeds in kritieke toestand na beroving Vlietlaan
Rotterdam dinsdag 21 oktober 2014

Passantenonderzoek na gewelddadige beroving
Aalten dinsdag 07 oktober 2014

Politie zoekt getuigen beroving
Assen woensdag 21 februari 2018

Verdachte aangehouden voor gewelddadige beroving
Rotterdam zondag 08 maart 2015

Gewelddadige beroving in Dossier GLD
Nijmegen woensdag 04 december 2013

Beroving
Zwanenburg vrijdag 02 december 2016

Beroving
Alkmaar vrijdag 24 november 2017

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio