Derde overvaller Jumbo Dordrecht ook aangehouden

donderdag 29 december 2016

Rotterdam - ​Woensdag 21 december heeft de politie een 19-jarige jongen aangehouden voor de overval op de Jumbo in Dordrecht. Deze derde verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Het arrestatieteam hield de Rotterdammer woensdag na onderzoek aan, De andere twee verdachten, beiden ook 19 jaar oud, uit Rotterdam, zaten al vast. De rechtbank heeft hun voorlopige hechtenis op een pro forma zitting van 21 december jl verlengd. Hiermee heeft de politie alle drie de verdachten in deze zaak aangehouden.

Overval op de Jumbo

De betreffende overval vond plaats op vrijdagmorgen 13 mei 2016 even voor zes uur ’s morgens bij de Jumbo op de Merwedestraat. Rond kwart over zeven kwam een leverancier goederen afleveren. Toen hij aanbelde, opende één van de overvallers de deur en bedreigde hem met een vuurwapen. De leverancier rende daarop weg, waarop de overvallers er ook vandoor gingen. Binnen bleek dat tien personeelsleden waren vastgehouden in een ruimte. De drie overvallers waren inmiddels gevlucht met een blauw-groen gekleurd oud model Opel Corsa. Deze auto stond geparkeerd op de Maasstraat. De verdachten hadden het personeel bedreigd met vuurwapens en wachtten op het personeelslid dat de beschikking had over de kluissleutel.

Met de laatste aanhouding van vorige week zitten alle vermoedelijke overvallers in voorlopige hechtenis.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam