Rotterdam | straatinfo

overige politie meldingen

Inzet Feyenoord-AS Roma

dinsdag 24 februari 2015 overige

Rotterdam - Feyenoord speelt donderdag 26 februari de returnwedstrijd tegen de Italiaanse club AS Roma in de Kuip. De wedstrijd start om 21.05 uur. Supporters zijn van harte welkom in Rotterdam, maar er gelden regels.

De politie neemt in samenwerking met de gemeente Rotterdam enhet Openbaar Ministerie diverse maatregelen om de regeling rondom deze wedstrijdin goede banen te leiden. Zo hebben de Italiaanse supporters de mogelijkheid omgebruik te maken van vervoer van en naar het stadion en er staat donderdagmiddageen trein klaar om de supporters vanuit Amsterdam rechtstreeks naar de Kuip tevervoeren.

In Rotterdam verwelkomt de gemeente Italiaanse supporters die ophet Centraal Station aankomen en verwijst hen naar de Oude Haven in Rotterdamvanwaar zij gebruik kunnen maken van pendelbussen. Deze vertrekken vanaf 18.00uur vanaf de Maasboulevard naar de Kuip.

De Rotterdamse politie is al sinds de loting bezig met devoorbereidingen voor deze wedstrijd. Gemeente, politie en Openbaar Ministeriehebben de afgelopen weken regelmatig overlegd. Zo is op 23 februari is de?driehoek?, bestaande uit burgemeester, hoofdofficier van Justitie enpolitiechef nog bijeengeweest en zullen zij ook op de wedstrijdavond bijeenzijn. Ook is er intensief overleg met de Italiaanse politie en zijnvertegenwoordigers van politie en Justitie in Rome voor overleg en afstemming.

Zoals bij elke grote regeling wordt rekening gehouden metdiverse scenario?s. Ook wordt tot het laatste moment gekeken naar nieuwe feitenen omstandigheden. Zo worden de ongeregeldheden in Rome vanzelfsprekend in deanalyse meegenomen.

De politie hoopt op een sportief evenement, binnen en buiten het stadion, maartreedt streng op bij strafbare feiten en verstoring van de openbare orde. Depolitie in Rotterdam wordt geholpen door Italiaanse agenten die de Nederlandsepolitie bijstaan met kennis en advies.

De gemeente Rotterdam is gestart met voorbereidingen metbetrekking tot een noodbevel van de burgemeester. Een noodbevel geeft de politiede mogelijkheid om snel te handelen en eventuele overlastgevende supporters sneluit de stad te begeleiden. Als de situatie daar aanleiding toe geeft, zal ditnoodbevel worden ingezet.

In de regeling werkt de Eenheid Rotterdam samen met de collega'sin Amsterdam, het Openbaar Ministerie, de gemeente Rotterdam, RET, NS,Stadstoezicht, Koninklijke Marechaussee en Horeca Rotterdam.

Soortgelijke berichten

Opsporing Verzocht
Nederland dinsdag 03 maart 2015

Ongeregeldheden Rome: politie en OM onderzoeken identiteit relschoppers
Rotterdam vrijdag 20 februari 2015

Feyenoord-AS Roma, politie kijkt tevreden terug
Rotterdam vrijdag 27 februari 2015

Donderdag in ?Bureau Rijnmond?
Rotterdam woensdag 01 april 2015

Donderdag in ?Bureau Rijnmond?
Rotterdam woensdag 08 april 2015

Onderzoek rellen Rome: eerste vijftien verdachten op het oog
Rotterdam dinsdag 10 maart 2015

Drie agenten gewond en 59 arrestaties bij bekerfinale
Rotterdam maandag 25 april 2016

"Kopschopper" Stadhuisplein aangehouden
Rotterdam maandag 10 april 2017

Automobilist ernstig gewond bij ongeval
Jabeek maandag 01 augustus 2016

Weinig ongeregeldheden rond risicowedstrijd
Alkmaar dinsdag 24 maart 2009

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio