Bureau Rijnmond is terug na de zomerstop

woensdag 6 september 2017

Rotterdam - Na een zomerstop van twee maanden is ‘Bureau Rijnmond’ terug op de buis, op het vertrouwde tijdstip, donderdagmiddag, na het nieuws van 17.00 uur. ‘Bureau Rijnmond’ is het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie op TV Rijnmond. Deze week aandacht voor acht zaken, waaronder zes grote onderzoeken naar aanleiding van moord/doodslag

Zo heeft het team dat de dood van Jegoras Zaderkas onderzoekt een aantal vragen over de laatste dagen van zijn leven. Hij werd woensdagochtend 31 mei jl. gevonden in het water nabij het Quarantainestrand op Heijplaat. 

Maar ook wordt de hulp van de kijker gevraagd door de politie eenheid Den Haag. Op zaterdag 22 juli werd op een parkeerplaats aan de Van der Kooijweg in Rijswijk het stoffelijk overschot aangetroffen van een man genaamd Mustafa Ates (50 jaar). Het slachtoffer had banden met de Turkse gemeenschap in Vlaardingen en daarom doet de politie een oproep in ‘Bureau Rijnmond’. 

Hoewel de nieuwe voetbalcompetitie al is gestart heeft de vorige nog wel een staartje voor de politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Men is nog steeds op zoek naar enkele verdachten van de ongeregeldheden op de Coolsingel na de voetbalwedstrijd Excelsior-Feijenoord. Er worden beelden van verdachten getoond die nog niet bekend zijn bij de politie.

Op 3 augustus jl. vond een vrouw een vuilniszak met daarin een dode baby. De vuilniszak lag tussen planten aan de Antoine Platekade in R’dam op de Kop van Zuid. Het is een plek waar veel mensen langslopen. De politie hoopt daarom dat er gezien is dat de vuilniszak daar werd neergelegd ergens in de periode voor zaterdag 29 juli. Maar de politie wil ook graag spreken met iedereen die de zak daar voor de 29e heeft zien liggen.

Een zeer recente zaak is die van de man die maandagavond 28 augustus bij een schietincident op de Prins Hendrikkade in Rotterdam om het leven kwam. Het gaat om de 42-jarige Ergin BASAKCI uit Hellevoetsluis. Het onderzoek naar de gebeurtenissen is nog in volle gang. Op de Prins Hendrikkade en op de Nassauhaven zijn camerabeelden veilig gesteld. Er is een sporenonderzoek verricht en ook een buurtonderzoek. De politie hoopt door de uitzending van ‘Bureau Rijnmond’ meer informatie te krijgen.

En dan nog een keer aandacht voor een zaak van 12 jaar geleden. De moord op Caroline van Toledo uit Rockanje. De politie geeft niet op en hoopt nog altijd deze zaak op te lossen. De hulp van de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ is daarbij van belang.‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

 

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam