Rotterdam | straatinfo

inbraak politie meldingen

Verdachte meerdere woninginbraken aangehouden dankzij oplettende burger

donderdag 09 juli 2015 inbraak

Rotterdam - Een 44-jarige man die werd gezocht als verdachte van enkele woninginbraken en pogingen daartoe is maandag aangehouden dankzij een oplettende burger. Beelden van de man werden vorige week nog getoond in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. De man werd aangehouden bij een flat aan de Vierambachtstraat.

Maandag 6 juli zag een bewoner een onbekende man aan de Vierambachtstraat hetportiek van een flat binnengaan. De bewoner vertrouwde het niet en belde depolitie. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en zagen de betreffende man eentas weggooien waarna hij wilde wegrennen. De agenten wisten de man echter tegente houden. Bij het controleren van de tas, troffen zij zaken aan dievermoedelijk van inbraak afkomstig waren. Toen zij vervolgens verderop in deflat gingen kijken, zagen zij dat er bij een woning was ingebroken. De man werddirect aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De man bleek overigens gezocht te worden als verdachte van meerdere (pogingentot) inbraak bij woningen onder andere op het Weena en aan de AnnaPaulownastraat in Rotterdam. Hieraan werd vorige week nog aandacht besteed inhet programma Bureau Rijnmond. Bovendien stond hij gesignaleerd vanwege eenopenstaande gevangenisstraf eveneens in verband met inbraken. Donderdag is hijvoorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaalde dat hij 14 dagen langer vastblijft.

De politie is nog op zoek naar een medeverdachte. Kijk hiervoor ophttps://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2015/juni/07-ken-jij-deze-inbreker.html

Soortgelijke berichten

Vermiste vrouw uit Oostburg gevonden
Oostburg zondag 11 februari 2018

Alerte burger voorkomt inbraak, inbreker aangehouden
Den Dungen zaterdag 25 juli 2015

Tip van oplettende burger zorgt voor twee aanhoudingen
Zwolle zaterdag 10 september 2016

Oplichters lopen tegen de lamp
Heinenoord dinsdag 21 april 2015

Buurtbewoner houdt woninginbreker aan
Shertogenbosch maandag 12 maart 2012

Hennep in woning ontdekt
Roosendaal dinsdag 20 augustus 2013

Woninginbrekers gearresteerd
Soest donderdag 30 juli 2015

Inbreker aangehouden door burger
Vinkeveen donderdag 11 juni 2015

Inbreker aangehouden dankzij oplettende burger
Vlissingen zaterdag 17 december 2016

Inbreker op heterdaad aangehouden
Huizen donderdag 10 oktober 2013

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio