Na XTC-lab ook vondst chemicaliën

vrijdag 23 december 2016

Rotterdam - Vandaag vonden politiemensen in een schuur aan de Benthuizerstraat in Rotterdam diverse chemicaliën. Woensdag ontmantelden agenten ook al twee amfetamine-/xtc-laboratoria in Ouddorp en s Gravendeel. De aanhouding van de drie mannen woensdag leidde vandaag naar de Benthuizerstraat.

In het onderzoek waarin eerder deze week twee amfetamine-/xtc-laboratoria ontmanteld werden in ’s Gravendeel en Ouddorp, vond vandaag een doorzoeking plaats in een schuurtje aan de Benthuizerstraat in Rotterdam. Hier werden diverse chemicaliën in jerrycans aangetroffen, die nodig zijn voor het vervaardigen van amfetamine. Tevens bevond zich daar een substantie die mogelijk een eindfabricaat is. De politie is hiernaar een onderzoek gestart.

De drie mannen diewoensdag zijn aangehouden zijn vandaag in bewaring gesteld door de Rechter-Commissaris.

 

Eerdere bericht:

Woensdag 21 december werd aan de Kabbelaarsbank in Ouddorp een werkend drugslaboratorium ontdekt. Drie mannen zijn aangehouden.

Naast de apparatuur en materialen om synthetische drugs te vervaardigen werd in het pand ook zo’n 200 liter aan chemicaliën ontdekt, waaronder amfetamine-olie. Het lab is geschikt voor de grootschalige productie van amfetamine en XTC.Toen de politie de drie aanwezige mannen wilden aanhouden, nam één van hen de benen en probeerde via de achterdeur te vluchten. Daar liep hij rechtstreeks in de armen van agenten die het pand aan alle kanten hadden ‘dichtgezet’. De aangehouden verdachten zijn 40, 43, en 52 jaar en komen uit Zwijndrecht en Rotterdam.De politie viel gelijktijdig een pand aan de Molendijk in ’s-Gravendeel binnen waar eveneens een amfetamine- en XTC laboratorium werd aangetroffen. Ook zijn diverse woningen doorzocht in ’s Gravendeel, Zwijndrecht en Rotterdam. De resultaten worden nog geanalyseerd.De recherche van de politie eenheid Rotterdam hield de aangehouden mannen al langer in de gaten. Hun gedragingen leidden gisteren tot de invallen in de diverse panden.

  

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam