Donderdag in ‘Bureau Rijnmond’

woensdag 1 november 2017

Rotterdam - ‘Bureau Rijnmond’ is het programma waarin politie en het Openbaar Ministerie aandacht vragen voor zaken, waarbij de hulp van het publiek zeer gewenst is. Deze week varieert dat van overval tot vechtpartij.

De 21-jarige Graciëla uit Rotterdam is in de nacht van 21- op 22 september op een vreselijke manier om het leven gebracht. Zij stuurde in de nacht van 22 september elf SOS-smsjes aan haar broer, 10 vanaf de Minister Donkerstraat in Schiedam en 1 vanaf de Krabbeplas. Voor deze zaak is al een aantal keer aandacht gevraagd in ‘Bureau Rijnmond’ en in veel andere media. Er is al antwoord gekomen op een aantal vragen. De nieuwe ontwikkelingen zorgen voor nieuwe vragen. Vragen waarbij u kunt helpen.

Stel je eens voor dat je aan het werk bent en plotseling staat er een jongeman met een vuurwapen voor de balie. Hij eist geld van je. Dit overkwam het personeel van een pizzeria aan de Peppelweg in Rotterdam. De politie hoopt dat de kijkers van ‘Bureau Rijnmond’ de verdachte op de beelden herkennen. Hij staat er nl. prachtig op.

Er zijn ook zaken waar geen beelden van beschikbaar zijn, zoals een ernstige aanrijding op de Maasboulevard in Rotterdam en een beroving bij voetbalvereniging Unitas in Gorinchem. In die gevallen doet de politie een getuigenoproep en een verzoek of er beelden beschikbaar zijn onder burgers of bedrijven.

Geloof het of niet, maar per ongeluk tegen iemand aanlopen kan ontaarden in een massale vechtpartij met ernstige verwondingen tot gevolg. Dit gebeurde 6 augustus bij een benzinestation aan de Burg. Van Dijklaan in Capelle aan den IJssel. Er zijn al aanhoudingen verricht in deze zaak, maar de politie is nog op zoek naar 1 verdachte. En daar zijn uitstekende beelden van.

Voor al deze zaken hopen politie en OM natuurlijk op mooie resultaten. En als dat dan gebeurd, dan delen zij dat graag met de kijkers. Persofficier van Justitie Astrid Tiggelaar verteld in de uitzending over de strafeis in een zaak en het belang van het delen van beelden.‘Bureau Rijnmond’ wordt uitgezonden op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam