Rotterdam | straatinfo

dronkenschap politie meldingen

Rotterdammer viert verjaardag in cel na beschonken dollemansrit

dronkenschap

Rotterdam - Na een achtervolging door het centrum van Rotterdam waarbij de verdachte tot 100 km/uur reed, diverse rode verkeerslichten negeerde en een politieauto ramde, is donderdagochtend rond 4.45 uur een sinds vandaag 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had teveel gedronken. Zijn rijbewijs was al eerder afgenomen. De zes andere passagiers van de auto zijn gelijk weer heengezonden.

Agenten in het centrum van Rotterdam zagen rond 4.45 uur een auto met hoge snelheid vanaf de Meent de Coolsingel op rijden en bijna uit de bocht vliegen. De agenten moesten zelf flink op de rem trappen om een aanrijding te voorkomen. De auto reed door richting het Churchillplein, negeerde het stopteken, en reed slingerend tegen de stoep, blind voor de rode verkeerslichten en vol gas richting het Vasteland.

Achtervolgd door politiewagens die de levensgevaarlijke toeren van de bestuurder een halt wilden toeroepen, scheurde de verdachte, inmiddels met lekke banden, op zijn velgen, richting het Droogleever Fortuynplein. Daar maakte de bestuurder een rondje, ramde een politieauto die daar stond om de auto te blokkeren, en reed weer terug de Westzeedijk over.

Op het Vasteland staakte de bestuurder zijn vluchtpoging en stopte de auto. In de auto bleken maar liefst zeven personen te zitten. De bestuurder, een 26-jarige man uit Rotterdam, is direct aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het in gevaar brengen van zijn medeweggebruikers. Hij bleek ook teveel te hebben gedronken en te rijden zonder rijbewijs. Hij brengt zijn verjaardag door in een politiecel. De overige passagiers zijn na een controle heengezonden. Niemand raakte gewond.

Soortgelijke berichten

Dollemansrit eindigt op politiebureau
Den Helder

Beschonken automobilist aangehouden
Zwartsluis

Beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding
Uitgeest

Beschonken bestuurder negeert stopteken
Breskens

Beschonken bestuurder ramt winkelpui
Breda

Beschonken bestuurder maakt brokken
Bergen Op Zoom

beschonken automobilist mogelijk autodief
Maastricht

Beschonken scooterrijdster gaat onderuit
Clinge

Beschonken Oosterbeker ramt wegmeubilair
Arnhem

Beschonken automobilist aangehouden
Meppel

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio