Rijwielhandel schakelt tandje terug

woensdag 22 november 2017

Rotterdam - De politie heeft bij een onderzoek in een pand in Pendrecht 10 fietsen teruggevonden, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Twee mannen zijn aangehouden.

Nadat de politie informatie had gekregen over de aanvoer van gestolen fietsen, stelde zij donderdag een onderzoek in, in een pand in Pendrecht. Daar bleek inderdaad  dat er gestolen fietsen werden aangevoerd. Dat gebeurde met een zwarte bestelbus. Het is goed mogelijk dat deze bus in heel Rotterdam-Zuid is ingezet om de gestolen fietsen op te halen en af te leveren.In het betreffende pand werden de fietsen opgeslagen, ontdaan van de sloten en zelfs weer te koop aangeboden. Er was bijna sprake van een ‘rijwielhandel’.  Het gaat in de meeste gevallen om dure Gazelle fietsen. In het pand waar de fietsen werden aangetroffen werden twee mannen  aangehouden, beiden Rotterdammers van 30 en 25 jaar.Van enkele fietsen is aangifte van diefstal gedaan. Daardoor kon de politie al drie van de tien bij de eigenaar terugbezorgen. Van de meeste anderen is geen aangifte gedaan, waardoor het moeilijk daar de eigenaar bij te vinden. De politie roept diegenen van wie een fiets is gestolen is, dan ook op om alsnog aangifte te doen.Je kunt fietsendiefstal niet altijd voorkomen, maar maak het de dieven dan in ieder geval zo lastig mogelijk of ontmoedig hen. Zorg voor een goed slot op uw fiets en zet hem het liefst met een tweede slot ergens aan vast. Het is zeer frustrerend als je ontdekt dat je dure bezit is gestolen en het is in veel gevallen te voorkomen. 

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam