38 nieuwe collega’s beëdigd in Laurenskerk

maandag 16 oktober 2017

Rotterdam - De Rotterdamse Laurenskerk was maandag 16 oktober weer decor voor een beëdiging van nieuwe collega’s die de politie eenheid Rotterdam versterken. In het bijzijn van enkele honderden familieleden, vrienden en collega’s, legden de aspiranten de eed of belofte af.

Politiechef Frank Paauw sprak de aanwezigen in de kerk toe en nam de eed of belofte af. Het merendeel van de collega die werden beëdigd starten als aspirant hoofdagent en als politiekundige. Daarnaast werden 6 politievrijwilligers beëdigd. Hier werd in het bijzonder bij stil gestaan. “Het is bijzonder dat Politievrijwilligers onze politie-eenheid onbetaald willen assisteren”, aldus Frank Paauw.De aspiranten gaan tijdens hun opleiding kennis en ervaring opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.

Niet-executieve politievrijwilligers zijn gedreven mensen die onbetaald de politieorganisatie op vele vlakken assisteren. Hierbij valt te denken aan het assisteren bij buurtonderzoek, bij administratieve taken en allerlei overige ondersteunende werkzaamheden.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rotterdam | 112 alarmeringen Rotterdam | Goedkoop Tanken in Rotterdam | Supermarkten in Rotterdam | Weerbericht Rotterdam